Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razkritje resnice

Rudi Koncilija
Za vas piše:
Rudi Koncilija
Objava: 03. 03. 2007 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2007 / 09:52

Razkritje resnice

Prebujeni se lahko zavedo, kakšna polnost skrivnosti je v njem: skrivnost njegovega odnosa do celotne stare zaveze, do Očeta, do Svetega Duha, ki v podobi oblaka obsenči tudi apostole kot prihodnjo Cerkev

Nebeški Oče sam je posegel vmes, da smo kristjani starozavezno vero v enega Boga dopolnili s spoznanjem, da so v enem Bogu tri božje osebe.

V današnjem evangeliju nebeški Oče že drugič zagotovi s svojo besedo od zgoraj, da je Jezus kot pravi človek na zemlji hkrati Božji Sin. Štirje pomembni dogodki imajo vlogo ljudi uvesti v vero v tri Božje osebe. Prvi od teh štirih dogodkov je Jezusov krst v Jordanu. Tedaj nebeški Oče predstavi Jezusa kot svojega ljubljenega Sina, hkrati pa se pokaže tudi Sveti Duh v podobi goloba. Drugi dogodek je Petrova veroizpoved, s katero izpove, da je Jezus Božji Sin. Tretji dogodek je Jezusova napoved, da bo moral trpeti, da ga bodo umorili, vendar bo vstal od mrtvih. Četrti dogodek pa je opisan v današnjem evangeliju, ko Jezus pred tremi izbranimi apostoli med molitvijo izpove, da je Božji Sin, s tem da se razodene v svojem božjem veličastvu. Verovati vanj je dolžnost vseh ljudi.

Kaj je bila vsebina pogovora med Jezusom ter Mojzesom i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh