Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izvirni greh je človeka pahnil iz raja

Objava: 12. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:56

Izvirni greh je človeka pahnil iz raja

Zakrament svetega krsta krščenemu v vsej polnosti vrača posvečujočo milost in mu izbriše izvirni greh in vse osebne grehe

Iskanje odgovora na vprašanje o smrti in trpljenju človeka iskalca prej ali slej pripelje do začetkov človeštva, kakor jih opisuje Sveto pismo v Prvi Mojzesovi knjigi. Človekova svobodna volja, njegova bogopodobnost, ki ga je dvignila nad vse ustvarjeno, je naenkrat postala vzrok za smrt in trpljenje. Bog bi sicer človeku lahko odvzel svobodno voljo, vendar bi mu s tem odvzel bistveni del človeške narave. Tako pa se je človekova želja biti kakor Bog, spoznati nekaj novega, spremenila v izgon iz raja. Razlog je bil ljubeče narave. Če bi človek jedel še od drevesa življenja, bi za večno ostal v stanju nepopolnosti.

Človek odrine Boga
Bog je ustvaril moža in ženo po svoji podobi, da bi bila kot božja otroka popolnoma srečna v svoji človeški bíti, da bi torej mogla biti deležna intimnega življenja z Bogom in se uresničiti po nesebičnem darovanju samega sebe. Tako se je začelo njuno življenje.
Žal pa se je razvilo v tragedijo. Človek, ki ga je zapeljal hudi duh,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh