Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letna poročila slovenskih (nad)škofij za leto 2007

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 14. 06. 2008 / 22:00
Čas branja: 17 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 12:20

Letna poročila slovenskih (nad)škofij za leto 2007

Po preureditvi slovenske cerkvene pokrajine leta 2006 in ustanovitvi treh novih škofij, ki ta čas praznujejo drugo obletnico slovesne razglasitve in umestitve prvih ordinarijev, se je v Cerkvi na Slovenskem na organizacijski ravni marsikaj spremenilo.
Po preureditvi slovenske cerkvene pokrajine leta 2006 in ustanovitvi treh novih škofij, ki ta čas praznujejo drugo obletnico slovesne razglasitve in umestitve prvih ordinarijev, se je v Cerkvi na Slovenskem na organizacijski ravni marsikaj spremenilo. Zunanji izraz tega je tudi dejstvo, da je zdaj vseh šest (nad)škofij po civilni in cerkveni ureditvi zavezanih k obveščanju javnosti o svojih dejavnosti, in tako tudi o svojem gospodarjenju.

Ko smo januarja letos – prav v času obiska slovenskih škofov ad limina v Vatikanu – z nekaj zamude objavili letna finančna poročila škofij za leto 2006, smo jih še vedno razdelili le na tri rubrike, torej za »stare« škofije. Nove v letu 2006 namreč še niso polno delovale. Drugače pa velja za lansko leto, ko so bile večinoma že opravljene delitvene bilance in so se v Celju, Murski Soboti in Novem mestu začeli tudi gmotno postavljati na lastne noge.

Tretja objava letnih poročil (prvič se je to zgodilo jeseni 2007...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh