Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kontracepcijski kamen spotike

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 02. 08. 2008 / 22:00
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 12:48

Kontracepcijski kamen spotike

40 let okrožnice Humanae vitae (O posredovanju človeškega življenja) Kakšno je sporočilo okrožnice 40 let pozneje, smo se pogovarjali z moralnim teologom dr. TADEJEM STREHOVCEM.
40 let okrožnice Humanae vitae (O posredovanju človeškega življenja)

25. julija 1968 je papež Pavel VI. podpisal okrožnico Humanae vitae (O posredovanju človeškega življenja), s katero se je odločil za prepoved umetnih kontracepcijskih sredstev, kot dovoljeno pa je izpostavil naravno metodo neplodnih dni. Okrožnica, ki je bila objavljena v razburkanem pokoncilskem času, ko so bila pričakovanja glede »liberalizacije« cerkvenih stališč na najrazličnejših področjih zelo velika, je zaradi domnevnega nazadnjaštva takoj postala kamen spotike in to ostaja še danes. Ne nazadnje se Pavla VI., ki je umrl pred tridesetimi leti (6. avgusta 1978), marsikdo še vedno spominja (le) po njej. Kakšno je sporočilo okrožnice 40 let pozneje, smo se pogovarjali z moralnim teologom dr. TADEJEM STREHOVCEM.

Zakaj se Cerkev oziroma njeno učiteljstvo čuti poklicano govoriti o spolnosti? Ali ni spolna morala stvar intimnosti zakonskih spalnic? Tako so se glede urav...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh