Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ko se zdi, da ni nobenega izhoda

Metka Klevišar
Za vas piše:
Metka Klevišar
Objava: 30. 08. 2008 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2008 / 06:46

Ko se zdi, da ni nobenega izhoda

Verjetno se je že vsak izmed nas kdaj znašel v položaju, ko se mu je zazdelo, da je vse skupaj tako zelo težko, da v tistem trenutku ni videl nobene rešitve.
Verjetno se je že vsak izmed nas kdaj znašel v položaju, ko se mu je zazdelo, da je vse skupaj tako zelo težko, da v tistem trenutku ni videl nobene rešitve. Največkrat se potem stvari razrešijo, morda popolnoma drugače, kot smo prvotno mislili. Kdor že nekaj časa živi, se ob takšnih trenutkih morda spomni kakšne podobne situacije iz preteklosti, pa tudi tega, da se je nazadnje vse nekako razrešilo. In prav to mu je potem lahko v veliko pomoč.

Včasih pa stvar ni tako preprosta. Težko mora biti živeti z občutkom, da je vse, kar doživljaš, brezizhodno, da nikjer ne vidiš pomoči. V stanju depresije, s katero se srečuje veliko ljudi med nami, doživljajo ljudje nekaj podobnega. To je težko zanje, pa nič manj za svojce, ki živijo z njimi. Zato je tako zelo pomembno, da razpoznamo znake depresije in potem tudi kaj ukrenemo. V čakalnicah zdravstvenih domov so že nekaj časa na voljo pismeni napotki, kako razpoznati, ali gre za depresijo in kako ob tem ravna...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh