Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

POLNJENE BUČKE in buče

Objava: 13. 09. 2008 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2010 / 06:12

POLNJENE BUČKE in buče

Poletna vročina je minila in vsi si želimo prijetnih toplih dni, ko brkljamo po domačem vrtu. V tem času že občudujemo jesensko-zimske buče in razmišljamo, kako jih bomo uporabili. Tudi poletne bučke kot podolgovati cukini in okrogli patišoni še rodijo, čeprav jih zmaguje pepelasta plesen. Morda so se nekateri bučk že preobjedli, zato vam v pokušino ponujamo manj običajen način priprave bučk in buč. Pripravimo poletne in jesenske buče, polnjene z raznimi nadevi,
in kosilo bo prava paša za oči.

Katere buče so sploh primerne za polnjenje? Vse jedilne buče po vrsti, le prevelike ne smejo biti. Zgornja omejitev je manjša skleda za solato, spodnje pa tako rekoč ni. Velikost buče naj bo odvisna od števila jedcev. Sorta buč tu ni pomembna, pazimo le, da niso okrasne. Morda ni odveč, da spomnimo, katere buče so jedilne in katere okrasne. Pravzaprav se zdi, da je več buč okrasnih kot jedilnih, vendar ni tako. Okrasnih buč je zelo malo, več kot 700 p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh