Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Belina Ljubezni

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 06. 06. 2009 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.06.2009 / 05:54

Belina Ljubezni

V beli hostiji prihaja v nas neizmerna in nedoumljiva navzočnost. Nekateri so vse življenje živeli samo od tega nebeškega kruha. Kdor ga enkrat resnično prejme, ne more, da o tej neprecenljivi in zastonjski mizi, ki ga ponuja, ne bi govoril tudi drugim in k njej sam prihajal vedno znova.
V času podnebnih sprememb in prenosnih naprav vedno ob vsem, o čemer govorimo, omenjamo tudi energijo. Kako dolgo zdržijo baterije, koliko energije porabi avto, kako varčni so gospodinjski aparati itd. Celo pri vsakdanji žlici juhe ali skorjici kruha skoraj ne gre, ne da bi pomislili na stare dobre kalorije. Enkrat imamo energije preveč, drugič premalo. So dnevi, ko se skrivamo pred soncem, in tisti, ko se grejemo ob peči in prebiramo o ugotovitvah sodobnih raziskovalcev, da je vse, kar je, ena sama pojavnost energije in frekvenc.

Toda. Čeprav se bo morda čez nekaj deset ali nekaj sto let mogoče sprehajati v času naprej in nazaj, prehajati iz ene razsežnosti v drugo, okrog sebe oblikovati snovni svet po želji, bo človek še vedno hrepenel po nečem več. Če te želje več ne bo imel, ali bo to potem še človek? Morda kdo od sodobnih kvazibogov genetike že sanja o človeškem stroju za opravljanje suženjskega dela ali vojskovanje. Mord...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh