Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vkuhavajmo hruške za sladke trenutke

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 19. 09. 2009 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:26

Vkuhavajmo hruške za sladke trenutke

V tem času se nam hruške kar ponujajo. Tako na drevesih kot na trgovskih policah. Ne moremo se upreti skušnjavi, da se jih ne bi pošteno najedli in seveda še kaj shranili. V kozarčkih in steklenicah. Res hruške ne sodilo med sadje, iz katerega bi kuhali marmelado, se pa toliko bolj obnesejo v kompotih in kašastih sokovih. Tako smo tokrat strnili najbolj pomembna dejstva, da se bomo doma vkuhanih živil še dolgo veselili.

Marmelada iz hrušk, hvala lepa, boste dejali. Marmelada iz samih hrušk bi imela medel, neizrazit okus. Razlog za to je pomanjkanje pektina in sadne kisline.

Z dodatkom nekaj limone ali citronske kisline pa bo tudi hruškova marmelada okusna. Priporočljivi so dodatki: kokos, rum, dišave za kompot, svež ali kandiran ingver.

Vseeno pa prideta na prvo mesto kašasti sok in kompot.

Kašasti sok pripravimo tudi tako, da ga lahko redčimo. Hruškova kaša sama po sebi je pregosta. Zato bomo ob pripravljanju ali ob uživanju dodali tekočin...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh