Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vest in komunizem

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 24. 01. 2009 / 23:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.01.2009 / 09:41

Vest in komunizem

Jasno je tudi spoznanje, da bi morali »v opozorilo prihodnjim rodovom mnoge zločine, ki so jih zagrešili v imenu komunizma, kaznovati kot zločine proti človeštvu na enak način, kot so bili nacistični zločini kaznovani na nürnberških procesih«.

Brez narodnoosvobodilnega boja prav gotovo ne bi bilo slovenske države, morebiti pa tudi slovenskega naroda ne. Brez NOB ne bi bilo prispevka, ki ga je dal slovenski narod v svetovnem prizadevanju za boljšo mednarodno ureditev. Slovenski narod se je s tem bojem uvrstil v zmagovito koalicijo Združenih narodov. /.../ Slovenski narod je bil zmagovit v vojnah.
Predsednik države dr. Danilo Türk na Osankarici na Pohorju

***
Slovenci smo drugo svetovno vojno končali na strani zmagovalcev. To je bilo leta 1990, ko se je sesul zadnji od treh totalitarizmov, katerih uničenje je bil cilj te vojne. /.../ Današnjim ljudem je poraz boljševizma naložil delo, ki morda po težavnosti presega vse, kar je človeku kdaj bilo naloženo: izhod iz neke skrajnosti, ki jih je skušala sistematično deformirati, in vrnitev v človeško normalnost.
Prof. Justin Stanovnik v knjigi Slovenija v senci nedokončane preteklosti


Sporočilnost »praške izjave« v slovenskih razmerah
...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh