Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Revščina

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 24. 10. 2009 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:33

Revščina

Reveži so tako kot bogatini vedno obstajali. Zgodbe o družbi enakih v preteklosti ali prihodnosti so le za na papir ali glave bolestnih sanjačev. Svet ali bolje prava politika si prizadeva, da bi bilo tistih, ki so med eno in drugo skrajnostjo, kar največ in da oni s skrajnih robov ne bi bili prepuščeni sami sebi.

Svetovni dan boja proti revščini, ki je bil preteklo nedeljo, je minil drugače kot prejšnja leta. Doslej občutka, da živimo v državi revežev, nismo imeli. Tokrat so nas pretresli podatki, da okoli 12 % slovenskih državljanov živi pod pragom revščine, da jih okoli 200.000 prosi za pomoč v hrani (!) dobrodelne organizacije. Podatki so zastrašujoči.

Reveži so tako kot bogatini vedno obstajali. Zgodbe o družbi enakih v preteklosti ali prihodnosti so le za na papir ali glave bolestnih sanjačev. Svet ali bolje prava politika si prizadeva, da bi bilo tistih, ki so med eno in drugo skrajnostjo, kar največ in da oni s skrajnih robov ne bi bili prepuščeni sami sebi. Prve »kroti« z davki, drugim nudi pomoč.

Pri nas si oblast prizadeva za pomoč. Po mnenju nekaterih gospodarstvenikov celo preveč, saj bi bilo bolje pospešiti razvoj gospodarstva in ljudem dati namesto pomoči možnost za boljši zaslužek. Opažam, da sta na svetu dva pristopa h krizi. Eden si prizadeva za pospešitev...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh