Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brizgano pecivo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 12. 12. 2009 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.07.2010 / 07:33

Brizgano pecivo

Brizgano pecivo je predvsem v nemškem prostoru zelo značilno za praznični decembrski čas. Piškoti so krhki, v ustih se kar stopijo. Ni nujno, da so le vaniljevi, lahko jih popestrimo z mletimi oreščki, jih odišavimo s kavo ali pomarančno lupino. Testo je precej mokro in ni primerno za valjanje in izrezovanje. Če je zelo mokro, je primerno za brizganje, sicer pa za testomat. Nič umazanih rok, hitro pripravljeno, brez počivanja, pa še otroci se zabavajo ob pritiskanju na ročico. Želimo še več? Pečene piškote praznično okrasimo in tako so primerni tudi za darila našim prijateljem.

LIMONINO PECIVO , Družina

LIMONINO PECIVO

Testo:

200 g mehkega masla
2 jajci
25 g sladkorja ali drugega sladila
drobno nastrgana lupina ene ekološko pridelane limone
1 vaniljev sladkor...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh