Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Post in življenjski slog

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 28. 02. 2009 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 06:30

Post in življenjski slog

V poplavi takšnih in drugačnih diet, kuhinj, kuharskih knjig in kuharskih oddaj – v svet, ki se vrti okrog kulinaričnih in gurmanskih užitkov – v postnem času kot strela z jasnega udari postna postava. Sicer nič kaj huda. Le ob petkih in na pepelnico nas vabi, naj ne uživamo mesa in se samo enkrat do sitega najemo. Kaj pomeni biti štirideset dni ob kruhu in vodi, ve le malo kdo. A kdor je stopil na pot notranje preobrazbe, ki jo takšen post kot podarjen dodatek ponudi, ima dobre izkušnje.



Med njimi je tudi evropski poslanec Lojze Peterle, ki je nedavno v Evropskem parlamentu predstavil svojo izkušnjo tridesetdnevnega posta. Kot je povedal, je post tisočletja znana pot, ki lahko bistveno izboljša kakovost življenja. Nanj se je treba dobro pripraviti. Peterle je predstavil tudi nekatere avtorje različnih oblik posta. Opozoril je tudi na razliko med postom in stradanjem: »Post je prostovoljna in začasna odpoved hrani, stradanje pa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh