Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postna hrana – sprostitev za dušo in telo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 28. 02. 2009 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 06:30

Postna hrana – sprostitev za dušo in telo

Post je pravi čas, da se zavemo, da naše telo potrebuje več »nege«, kot mu je ponudimo. Res, tudi najbolj skrbne včasih premami skušnjava po ocvrtem krofu ali krompirčku. A tu in tam ni problem, težava je v vsakodanjem obremenjevanju telesa z obremenjujočimi živili. Postni čas je pravi za odmor ali še bolje privajanje na uravnoteženo, polnovredno hrano.


Post je pravi čas, da se zavemo, da naše telo potrebuje več »nege«, kot mu je ponudimo. Res, tudi najbolj skrbne včasih premami skušnjava po ocvrtem krofu ali krompirčku. A tu in tam ni problem, težava je v vsakodanjem obremenjevanju telesa z obremenjujočimi živili. Postni čas je pravi za odmor ali še bolje privajanje na uravnoteženo, polnovredno hrano. Ponudimo si priložnost in uživajmo v hrani, ki nas bo razstrupila in ob obilici gibanja omogočila, da se počutimo najbolje v svoji koži.

Odlično bi bilo, če bi se enkrat na teden v celoti odpovedali hrani in telesu dovajali le veliko tekočine, čajev, svežih zelenjavnih sokov. Post je bil v zgodovini človeštva pogosto povsem vsakdanji pojav.

A večina se nas bo namesto za strogi post odločila za post z izbranimi živili.

Eno izmed živil, ki najbolje čistijo telo, je grenivka, po domače »grejpfrut«. Izbiramo lahko med grenivko z rumenim mesom ali rožnatim. Ta...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh