Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zeleni čaj – okusen in zdravilen

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 23. 01. 2010 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:51

Zeleni čaj – okusen in zdravilen

Čaj je ena najbolj starodavnih pijač sveta. Redno pitje zelenega čaja, polnega oksidantov, zavira staranje, podaljšuje življenje in odganja številne kronične bolezni, tudi raka in bolezni srca. Kaj pa čaj in kulinarika? Čaj, ki smo ga že večkrat prelili z vodo, lahko uporabimo za solato, namaze ali v njem kuhamo riž. Lahko uporabljamo tudi čaj, zdrobljen v prah. Veliko okusneje, zdravo in koristno pa je znati pripraviti skodelico res dobrega zelenega čaja. In ob tem prebrati kaj zanimivega o čaju. Naj vam zadiši!

Zeleni čaj, Družina

Pravi čaj, torej zeleni in črni čaj, prihaja k nam iz Kitajske, Japonske in Indonezije. Čaj so posušeni lističi čajevca. Tako zeleni kot črni čaj sta pripravljena iz lističev enake rastline, le postopek obdelave je drugačen. Zeleni čaj je le rahlo obdelan in posušen, črni čaj pa je pripravljen iz obranih popkov in lističev čajevca, ki jih rahlo zmencajo, za nekaj ur izpostavijo zraku, da v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh