Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Najdaljša Haydnova maša

Za vas piše:
Jernej Weiss
Objava: 27. 02. 2010 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2010 / 08:13

Najdaljša Haydnova maša

Josef Haydn je bil v drugi polovici 18. stoletja pomemben skladatelj simfonične in komorne glasbe. Manj znano je, da je poleg več kot 100 simfonij in skoraj 70 godalnih kvartetov pomemben del svojega opusa namenil tudi cerkvenoglasbeni ustvarjalnosti.
Maša v čast preblaženi Devici Mariji, skladatelja Josepha Haydna, v izvedbi zbora Consortium musicum, 6. marca v filharmoniji.

Čeprav so se lani glasbeniki z nešteto izvedbami spomnil 200. obletnice smrti velikega avstrijskega klasičnega mojstra Josefa Haydna (1732-1809), je njegov opus tako pomemben, obsežen in zanimiv, da leto dni nikakor ne zadostuje za izvedbo vseh Haydnovih najpomembnejših kompozicij, kaj šele za izvedbo nekaterih skladateljevih manj znanih in redkeje slišanih del, kot je na primer Maša sv. Cecilije.

Josef Haydn je bil v drugi polovici 18. stoletja pomemben skladatelj simfonične in komorne glasbe. Manj znano je, da je poleg več kot 100 simfonij in skoraj 70 godalnih kvartetov pomemben del svojega opusa namenil tudi cerkvenoglasbeni ustvarjalnosti. Na področju slednje se je skladatelj v prvi vrsti posvetil pisanju maš, oratorijev in drugih oblik cerkvene glasbe. Med njegovimi štirinajstimi mašami je na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh