Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Počitnikovanje – nabiranje novih moči

Za vas piše:
Katja Lavrih
Objava: 18. 06. 2011 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2011 / 08:17

Počitnikovanje – nabiranje novih moči

Pri pripravi in izbiri počitnic je potrebno razmisliti tudi o človekovi duhovni razsežnosti. Še dober teden in šolske in veroučne učilnice bodo zaprle svoja vrata, mestna gneča bo potihnila in s tem živčnost in nestrpnost pred semaforji. Odrasli že pričakujejo načrtovan dopust, posedanje po priljubljenih lokalih ob prijetno hladnem sladoledu in osvežilnih pijačah pa daje slutiti, da so počitnice resnično že v naših glavah. Na podeželju je nekoliko drugače. Domov se za dobra dva meseca vračajo dijaki in študentje, ki živijo med letom v internatih, hrup traktorjev in kosilnic pa naznanja, da ni časa za dolga posedanja, temveč da je poletje čas za delo. A vendarle, tudi na podeželju si ljudje skrbno načrtujejo dopust.
Pri pripravi in izbiri počitnic je potrebno razmisliti tudi o človekovi duhovni razsežnosti.

Še dober teden in šolske in veroučne učilnice bodo zaprle svoja vrata, mestna gneča bo potihnila in s tem živčnost in nestrpnost pred semaforji. Odrasli že pričakujejo načrtovan dopust, posedanje po priljubljenih lokalih ob prijetno hladnem sladoledu in osvežilnih pijačah pa daje slutiti, da so počitnice resnično že v naših glavah. Na podeželju je nekoliko drugače. Domov se za dobra dva meseca vračajo dijaki in študentje, ki živijo med letom v internatih, hrup traktorjev in kosilnic pa naznanja, da ni časa za dolga posedanja, temveč da je poletje čas za delo. A vendarle, tudi na podeželju si ljudje skrbno načrtujejo dopust.



KAJ PA DUHOVNO?
Ker nas današnji tempo življenja vedno bolj sili k izgorevanju in velikokrat k napačnemu vrednostnemu sistemu, je še kako pomembno dobro organizirano in načrtovano preži...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh