Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofija je shodila

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 18. 06. 2011 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2011 / 08:16

Škofija je shodila

Praznovanje pete obletnice ustanovitve novomeške škofije Ob peti obletnici ustanovitve novomeške škofije je bilo v soboto, 11. Junija 2011, v župnijski in stolni cerkvi sv. Nikolaja v Novem mestu slovesno somaševanje. Papež Benedikt XVI. je 7. aprila 2006 v Cerkvi na Slovenskem ustanovil tri nove škofije in obenem imenoval tudi tri nove škofe ordinarije. V okviru dosedanje ljubljanske nadškofije je ustanovil novomeško škofijo s sedežem v Novem mestu. Za ordinarija je imenoval dotedanjega ljubljanskega pomožnega škofa in generalnega vikarja mons. Andreja Glavana.

Praznovanje pete obletnice ustanovitve novomeške škofije

Ob peti obletnici ustanovitve novomeške škofije je bilo v soboto, 11. Junija 2011, v župnijski in stolni cerkvi sv. Nikolaja v Novem mestu slovesno somaševanje.

Papež Benedikt XVI. je 7. aprila 2006 v Cerkvi na Slovenskem ustanovil tri nove škofije in obenem imenoval tudi tri nove škofe ordinarije. V okviru dosedanje ljubljanske nadškofije je ustanovil novomeško škofijo s sedežem v Novem mestu. Za ordinarija je imenoval dotedanjega ljubljanskega pomožnega škofa in generalnega vikarja mons. Andreja Glavana. Medtem ko so peto obletnico ustanovitve Škofije Murska Sobota in Škofije Celje praznovali 7. aprila, so slovesnost v Novem mestu organizirali v soboto. Najprej je bila v kripti stolnice molitvena ura, ki so jo vodili predstavniki gibanja Prenova v Duhu iz tamkajšnje škofije.

Podobo škofije po petih letih delovanja predstavil generalni vikar in prošt Božidar Metelko, ki je dejal, da pet let res ni v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh