Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

60. obletnica duhovniškega posvečenja papeža Benedikta XVI.

Objava: 25. 05. 2011 / 07:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

60. obletnica duhovniškega posvečenja papeža Benedikta XVI.

Kongregacija za duhovščino vabi vse škofije po svetu, naj ob jubilejni obletnici kot dar papežu pripravijo šestdeset ur češčenja Najsvetejšega.

Papež Benedikt XVI. bo 29. junija 2011 praznoval 60. obletnico duhovniškega posvečenja, ki ga je prejel na praznik apostolov Petra in Pavla, 29. junija 1951. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, Kongregacija za duhovščino vabi vse škofije po svetu, naj ob jubilejni obletnici kot dar papežu pripravijo šestdeset ur češčenja Najsvetejšega, ki bi lahko potekalo enkrat neprekinjeno ali pa večkrat krajši čas v mesecu juniju. Češčenje naj bi bilo namenjeno posvečevanju duhovščine in kot prošnja Bogu za dar novih duhovniških poklicev.

Vrhunec te molitvene pobude bo praznik Presvetega Srca Jezusovega 1. julija 2011, ki bi ga praznovali tudi kot dan duhovniškega posvečenja. S to pobudo naj bi vzpostavili verigo molitve in nadnaravne edinosti, ki bi pokazala na pravo središče našega življenja, iz katerega izhaja vsako misijonarsko in pastoralno delovanje, ter na pristno obličje Cerkve in njenih duhovnikov.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh