Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Pogrom nad Cerkvijo kot politični trampolin«

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 17. 08. 2013 / 22:00
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 14.08.2013 / 09:04
»Pogrom nad Cerkvijo kot politični trampolin«

»Pogrom nad Cerkvijo kot politični trampolin«

Teden dni po odstopu nadškofov Antona Stresa in Marjana Turnška so na Radiu Ognjišče v oddaji Pogovor o, ki jo je vodila Mateja Feltrin Novljan, ob duhovnikih, teologu Ivanu Štuhecu in pravniku Karlu Bolčini, gostili tudi ekonomista Mateja Lahovnika.

Teden dni po odstopu nadškofov Antona Stresa in Marjana Turnška so na Radiu Ognjišče v oddaji Pogovor o, ki jo je vodila Mateja Feltrin Novljan, ob duhovnikih, teologu Ivanu Štuhecu in pravniku Karlu Bolčini, gostili tudi ekonomista Mateja Lahovnika. Iz pogovorne oddaje, ki jo v celoti najdete v spletnem radijskem arhivu, povzemamo nekaj misli, nekaj pa jih je profesor na Ekonomski fakulteti in nekdanji minister za gospodarstvo povedal posebej za Družino.



Dr. Matej Lahovnik je že v uvodu dejal, da so pozivi, naj Cerkev poplača male delničarje, problematični z več vidikov. »Cerkev kot pravna oseba na Slovenskem ne obstaja. Pravne osebe so škofije. Tako je pravna oseba mariborska nadškofija, kakor tudi Gospodarstvo rast, ki je v večinski lasti mariborske škofije. Mariborska nadškofija – tudi če bi želela, kar ji sicer po zakonu ni treba, ne bi mogla poplačati m...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh