Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vso sedanjost že lahko najdemo v preteklosti«

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 26. 01. 2013 / 23:00
Čas branja: 23 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 06:53

»Vso sedanjost že lahko najdemo v preteklosti«

Z Bernardom Nežmahom skozi zgodovino slovenskega novinarstva Pred dobrim mesecem je izšla knjiga Bernarda Nežmaha Časopisna zgodovina novinarstva na Slovenskem v letih 1797–1989. V njej se avtor sprehodi od prvih časopisnih člankov v Vodnikovih Lublanskih novicah do dnevnikov in tednikov v osemdesetih letih. Knjigi dajejo posebno dinamiko in bralno napetost posamezni navedki, ki omogočijo bralstvu, da spozna odlomke konkretne časnikarske zgodovine.
Z Bernardom Nežmahom skozi zgodovino slovenskega novinarstva

Pred dobrim mesecem je izšla knjiga Bernarda Nežmaha Časopisna zgodovina novinarstva na Slovenskem v letih 1797–1989. V njej se avtor sprehodi od prvih časopisnih člankov v Vodnikovih Lublanskih novicah do dnevnikov in tednikov v osemdesetih letih. Knjigi dajejo posebno dinamiko in bralno napetost posamezni navedki, ki omogočijo bralstvu, da spozna odlomke konkretne časnikarske zgodovine.

Katere časopise berete vsakodnevno?
Združujem časopise in splet. Berem Delo, na spletu Finance, preletim spletne strani MMC, Planet Siol in Pozareport. Ko pripravljam tedenski komentar, pa za nazaj pregledam še Dnevnik in Večer.

Ali imate kakšnega priljubljenega pisca? Takšnega, ki ga morate prebrati, do izveste, kaj se dogaja?
Seveda nekatere avtorje cenim bolj, a me kot sociologa zanima konec koncev tudi manipulacija. P...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh