Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komunfašizem

Za vas piše:
Tino Mamić
Objava: 23. 02. 2013 / 23:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2013 / 08:31

Komunfašizem

Kakšne so značilnosti novega slovenskega revolucionarnega gibanja? V Sloveniji se je rodilo novo revolucionarno politično gibanje, ki še nima svojega imena. Najbolj ustrezno bi bilo poimenovanje komunfašizem, saj gre za zmes idej in taktik dveh zgodovinskih gibanj: komunizma in fašizma. Čeprav v zgodovini velikokrat rečemo, da se skrajnosti stikajo, pa to ne pomeni tudi, da se skrajne ideje povsem zlijejo. V novejši slovenski politični zgodovini pa prihaja ravno do tega. Prvi je uspešno združil šovinizem in komunizem dolgoletni prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič. Potem je pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami povsem umolknil in prenehal z ostro retoriko. To ga je stalo vstopa v parlament. Ena razlaga tega presenetljivega Jelinčičevega molka je, da so ga nekateri politični botri levice utišali, saj bi Zoranu Jankoviću utegnil škoditi in odžirati glasove. Konkretnih dokazov za to pa v tem trenutku ni.

Kakšne so značilnosti novega slovenskega revolucionarnega gibanja?

V Sloveniji se je rodilo novo revolucionarno politično gibanje, ki še nima svojega imena. Najbolj ustrezno bi bilo poimenovanje komunfašizem, saj gre za zmes idej in taktik dveh zgodovinskih gibanj: komunizma in fašizma.

Čeprav v zgodovini velikokrat rečemo, da se skrajnosti stikajo, pa to ne pomeni tudi, da se skrajne ideje povsem zlijejo. V novejši slovenski politični zgodovini pa prihaja ravno do tega. Prvi je uspešno združil šovinizem in komunizem dolgoletni prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič. Potem je pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami povsem umolknil in prenehal z ostro retoriko. To ga je stalo vstopa v parlament. Ena razlaga tega presenetljivega Jelinčičevega molka je, da so ga nekateri politični botri levice utišali, saj bi Zoranu Jankoviću utegnil škoditi in odžirati glasove. Konkretnih dokazov za to pa v tem trenutku ni.

Podobno retoriko so za njim prevzeli gla...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh