Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Utopija ali strma pot človeka

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 23. 02. 2013 / 23:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2013 / 08:08

Utopija ali strma pot človeka

Nove pobude za miren in temeljit izhod iz kriznega stanja Ob krizi, ki pesti sodobno družbo in dobiva na nekaterih področjih kaotično podobo, se sprašujemo o ovirah, ki nas tiščijo v nemoč, in kje se kažejo vsaj majhna znamenja izhoda. Mnogi so obupani, nekateri apatični, drugi se še borijo in so prepričani, da bo prišlo do rešitve. Uporništvo je izraz obupa, pa tudi krika, vprašanje pa je, kam vodi, če se mu pridružita še nasilje in anarhija. Kakšno je poslanstvo kristjanov v teh okoliščinah? Marsikdaj se zdi, da stojimo stran od te procesije, kot da se nas ne tiče. S tem pa tiho pritrjujemo krivicam in uničevanju dobrin, ki jih hrani naša družba. Smo pripravljeni stopiti naprej s konstruktivno držo in se odločno zavzeti za državo, ki jo imamo, za dostojanstvo vsake človeške osebe, za pravičnost in človeka vreden zaslužek?

Nove pobude za miren in temeljit izhod iz kriznega stanja

Ob krizi, ki pesti sodobno družbo in dobiva na nekaterih področjih kaotično podobo, se sprašujemo o ovirah, ki nas tiščijo v nemoč, in kje se kažejo vsaj majhna znamenja izhoda. Mnogi so obupani, nekateri apatični, drugi se še borijo in so prepričani, da bo prišlo do rešitve. Uporništvo je izraz obupa, pa tudi krika, vprašanje pa je, kam vodi, če se mu pridružita še nasilje in anarhija. Kakšno je poslanstvo kristjanov v teh okoliščinah? Marsikdaj se zdi, da stojimo stran od te procesije, kot da se nas ne tiče. S tem pa tiho pritrjujemo krivicam in uničevanju dobrin, ki jih hrani naša družba. Smo pripravljeni stopiti naprej s konstruktivno držo in se odločno zavzeti za državo, ki jo imamo, za dostojanstvo vsake človeške osebe, za pravičnost in človeka vreden zaslužek?

Dva sistema
Na področju ekonomije in družbene ureditve smo v Sloveniji v sorazmerno kratkem obdobju živeli dve povsem različni izku...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh