Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj šteje

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 24. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.05.2014 / 11:19

Kaj šteje

Na TV Slovenija smo lahko dobro leto spremljali odlično dansko nadaljevanko Borgen, v prevodu Oblast. Posneta je bila na podlagi realne danske politike. Z našo sedanjo vlado se je ujemala v tem, da sta bili v obeh primerih premierki ženski; žal je bila v filmu tista dobra.

Na TV Slovenija smo lahko dobro leto spremljali odlično dansko nadaljevanko Borgen, v prevodu Oblast. Posneta je bila na podlagi realne danske politike. Z našo sedanjo vlado se je ujemala v tem, da sta bili v obeh primerih premierki ženski; žal je bila v filmu tista dobra. Videli smo, da politiki niso samo nesposobni, pokvarjeni, preračunljivi, polni obljub; politiki v nadaljevanki so v ključnih trenutkih ideale postavili pred lastne interese.

V zadnjem delu je nekdanja predsednica vlade ob koncu volitev, ko so možne koalicije preigravale ponudbo, da zopet postane premierka, to mesto zamenjala z ministrskim, ker je spoznala, da je tako bolje za Dansko. Videli smo tudi, kako so se v eni noči in dnevu po volitvah že dogovorili in sestavili koalicijo ter predlagali mandatarja. Koliko časa povprečno to traja pri nas? V nadaljevanki smo videli tudi odlična medijska soočenja politikov, ki so nastopali z argumenti in dobro pripravljeni; populiste so hitro razkrinkal...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh