Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Potrebujemo verne zakonodajalce

Objava: 06. 09. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.09.2014 / 12:26

Potrebujemo verne zakonodajalce

Papež Frančišek je pri opoldanski molitvi z verniki v nedeljo, 31. avgusta, pozdravil tudi člane Mednarodne katoliške mreže zakonodajalcev.

Papež Frančišek je pri opoldanski molitvi z verniki v nedeljo, 31. avgusta, pozdravil tudi člane Mednarodne katoliške mreže zakonodajalcev, ki so se 28. avgusta zbrali na štiridnevno letno srečanje v Frascatiju pri Rimu. Spodbudil jih je, naj svojo »kočljivo vlogo kot predstavniki ljudstva živijo v soglasju z evangeljskimi vrednotami«.

Zbranim zakonodajalcem je 30. avgusta pisal vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin. Poudaril je, da je Cerkev pri izpolnjevanju svojega poslanstva odvisna tudi od vernih katoličanov v politiki, ki se zavzemajo za človekovo dostojanstvo in pravično družbo. Njihovo delo je ocenil kot pomemben del lai­škega apostolata, h kateremu smo poklicani vsi katoličani. Zato naj jih pri opravljanju njihovih nalog stalno vodi vera. Na ta način so katoličani v politiki tudi povezani s Cerkvijo; ta jim posreduje moralne resnice naravnega prava.

Mednarodna katoliška mreža zakonodalcev je tokrat petič zasedala v Frascatiju. V središču razp...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh