Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živim trenutek, ki mi je dan

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 18. 10. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.10.2014 / 12:52
Živim trenutek, ki mi je dan

Živim trenutek, ki mi je dan

Po 38 letih misijonskega delovanja na štirih župnijah v dveh škofijah na Slonokoščeni obali se je misijonar Ivan Bajec vrnil domov.

Po 38 letih misijonskega delovanja na štirih župnijah v dveh škofijah na Slonokoščeni obali se je misijonar Ivan Bajec vrnil domov in upravlja župnije Podraga, Vrabče in Štjak. Župnija Gabiadji, kjer je deloval nazadnje, je postala zelo zahtevna, Ivan pa je bil zadnje leto sam in je bilo prenaporno. To je bil eden od razlogov, da se je vrnil v domovino.

Ivan Bajec se je rodil na gorski kmetiji v župniji Col. Tako je že kot otrok osvajal delovne navade in spretnosti, ki so pri misijonskem delu vedno dobrodošle. Po osnovni šoli se je vpisal v malo semenišče, prepričan, da je duhovništvo njegova pot, dve leti za tem mu je sledil še njegov mlajši brat Pavel. S škofom Jenkom sta se že v bogoslovju pogovarjala o tem, da želi v misijone, ko pa je prišla na počitnice s. Magdalena Črne, je bogoslovcem predstavila misijon na Slonokoščeni obali. Z bratom sta se dogovorila, da g...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh