Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krizanteme v cerkvi

Za vas piše:
Jelka Stopar Metelko
Objava: 01. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2014 / 13:33
Krizanteme v cerkvi

Krizanteme v cerkvi

Krizanteme smo Slovenci že davno osvojili kot tipične nagrobne cvetlice. Naredili smo jim krivico, saj so njihovi cvetovi tako zelo lepi in trajanje cvetja res dolgo, da je škoda, da bi jih povezovali le s pokopališči.


Krizanteme smo Slovenci že davno osvojili kot tipične nagrobne cvetlice. Naredili smo jim krivico, saj so njihovi cvetovi tako zelo lepi in trajanje cvetja res dolgo, da je škoda, da bi jih povezovali le s pokopališči. Prav gotovo ste že slišali, da so krizanteme na Japonskem značilno poročno cvetje in tudi drugod po svetu se pogosto znajdejo v namiznih šopkih, ker so preprosto lepe, poznamo široko paleto barv in dolgo ostanejo sveže.

Krizanteme so zelo različne in poleg tistih, ki so značilno novembrske, nagrobne cvetlice, je še vrsta sort, ki jim rečemo marjete, ker po obliki cvetov spominjajo na marjetke, in novejše, drobnocvetne Santini, ki sploh ne spominjajo več na krizanteme. Oboje pogosto najdemo tudi v slovenskih šopkih za vse priložnosti. Pajki in velikocvetne krizanteme pa še vedno sodijo predvsem na pokopališča za prihajajoče praznike. A slika kaže t...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh