Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje predstavnikov Cisorja

Objava: 08. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.11.2014 / 14:42
Srečanje predstavnikov Cisorja

Srečanje predstavnikov Cisorja

Ob župnijski cerkvi sv. Petra na Maistrovem trgu je bil v soboto, 4. ooktobra, program ob srečanju predstavnikov Cisorja – mednarodnega združenja podčastnikov rezervne sestave iz enajstih držav.


Ob župnijski cerkvi sv. Petra na Maistrovem trgu, na katerem je svetilnik miru – spomenik padlim žrtvam in Maistrovim borcem iz prve svetovne vojne, je bil v soboto, 4. ooktobra, program ob srečanju predstavnikov Cisorja – mednarodnega združenja podčastnikov rezervne sestave iz enajstih držav: Albanije, Avstrije, Belgije, Nemčije, Danske, Finske, Luksemburga, Nizozemske, Poljske, Švice in Slovenije.

Goste sta pozdravila član predsedstva Zveze slovenskih častnikov Jože Vaupotič in predsedujoči Cisorja v Sloveniji, podpolkovnik Tomaž Lavtižar. Zgodovinar dr. Ivan Rihtarič je predstavil dogajanje ob koncu I. svetovne vojne, opisal simboliko svetilnika miru, postavljenega leta 2004 ob vstopu Slovenije v EZ. Major Zdravko Stolnik je predstavil uporno mesto Gornja Radgona, pokazal v vojni leta 1991 uničen stolp zvonika, ki so ga še istega leta obnovili z darovi. Pri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh