Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Soncu in snegu naproti

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 01. 02. 2014 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2014 / 15:58
Soncu in snegu naproti

Soncu in snegu naproti

Pokljuka se razprostira na nadmorski višini med 1200 in 1500 metrov in je največja planota v Julijskih Alpah. Njeno valovito površje je zakraselo ter pokrito s kotanjami in kopastimi griči.


Letošnja zima je nenavadno topla. Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje je bila srednja dnevna temperatura v zadnjem delu decembra in prvi polovici januarja kar pet do deset stopinj višja od dolgoletnega povprečja. Meteorologi so po letu 1900 v Ljubljani zaznamovali le dva januarja, ko je bilo število hladnih dni manjše od deset (leta 1936 in 1948). Če ne bo močnejše ohladitve, bo letošnja zima med tremi najtoplejšimi v zadnjih sto letih. Otroci seveda že težko čakajo na sneg. Ker ga po dolinah sredi januarja ni bilo niti za vzorec, smo se odločili, da mu gremo naproti.

Pokljuka se razprostira na nadmorski višini med 1200 in 1500 metrov in je največja planota v Julijskih Alpah. Njeno valovito površje je zakraselo ter pokrito s kotanjami in kopastimi griči. Pokljuko preraščajo obsežni gozdovi, po katerih so posejane planine ter gosta mreža gozdnih ce...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh