Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poslanica Riu de Janeiru

Objava: 10. 01. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.01.2015 / 12:22

Poslanica Riu de Janeiru

Papež Frančišek je v novoletni videoposlanici prebivalce Ria de Janeira ob 450-letnici tega mesta pozval h konstruktivnemu političnemu in družbenemu dialogu v Braziliji.

Papež Frančišek je v novoletni videoposlanici prebivalce Ria de Janeira ob 450-letnici tega mesta pozval h konstruktivnemu političnemu in družbenemu dialogu v Braziliji. Le tako bodo lahko premagovali družbene in druge napetosti.

Papež je meščanom (in vsem Brazilcem) namenil to povabilo, ker Rio de Janeiro 1. marca praznuje 450. obletnico nastanka portugalske kolonialne naselbine Sao Sebastiao do Rio de Janeiro. V njem jim je priporočil, naj se vsi meščani učijo velikodušnosti in solidarnosti preprostih prebivalcev revnih delov mesta.

Povedal jim je, da je mesto dobilo svoj vzdevek »cidade maravilhosa« – čudovito mesto zaradi lepote narave. To lepoto žal kvarijo družbena nasprotja, krivičnost in nasilje.

Papeževe besede meščanom so ob prehodu starega leta v novo prenašali na velikih zaslonih na Copacabani, najbolj znameniti obali in plaži. Tam so bile tudi osrednje prireditve julija 2013, ko se je papež Frančišek v okviru svojega prvega apostolskega pot...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh