Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Nepopoln« otrok

Za vas piše:
s. MAJDA
Objava: 31. 01. 2015 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.01.2015 / 14:45

»Nepopoln« otrok

Prijateljici in njenemu možu, ki sta nam mladim v kraju bila poseben zgled v krščanski pripravi na zakon, se je rodil otrok z motnjami v duševnem razvoju.

    Prijateljici in njenemu možu, ki sta nam mladim v kraju bila poseben zgled v krščanski pripravi na zakon, se je rodil otrok z motnjami v duševnem razvoju. Vsi se sprašujemo: Zakaj ravno njima, ki sta obetala tako lepo družino? Meta

    Naše pojmovanje polnosti človeka je omejeno na njegovo fizično popolnost, razumske sposobnost in čim večjo uspešnost. Hrepenimo po tem, da bi bilo »vse v redu«. »Vse v redu« glede na naš način dojemanja.

    Sveti pater Pij je izrekel krasno prispodobo, ko je življenje primerjal čudoviti vezenini. Otrok, ki gleda mamo s stolčka, vidi s spodnje strani vezenje kot množico nesmiselnih niti, ki jih mama prepleta. Ko jo začuden vpraša, zakaj toliko časa dela nekaj, kar ni lepo, mama obrne in pokaže zgornji del vezenine. V gledanju na življenje smo lahko podobni temu otroku, vidimo le spodnji, zemeljski del celote. Ne prepoznavamo toka dogodkov v vsej polnosti. Bog pa gleda stvari na drug način.

    Ko se človek sreča s težava...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh