Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stopite skozi svetoletna vrata usmiljenja!

Objava: 19. 03. 2016 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.03.2016 / 13:10

Stopite skozi svetoletna vrata usmiljenja!

V Evropo prihajajo množice migrantov iz revnih dežel, z območij, kjer divja vojna, iskat mirno življenje in boljši kos kruha.

V Evropo prihajajo množice migrantov, prihajajo iz revnih dežel, z območij, kjer divja vojna, iskat mirno življenje in boljši kos kruha. Za to, da bi prišli v obljubljeno deželo, so zastavili vse svoje imetje in postavili na kocko svoje življenje. V Evropo, ki je bogata, stara in prazna, ki potrebuje novih ljudi, sveže krvi, mladih delavcev, prihajajo množice, mladi in stari, zdravi in bolni, prihajajo pošteni in manj pošteni … In Evropa se je ustrašila in zrasle so ograje med tistimi, ki živimo v miru in udobju, in tistimi, ki bežijo pred vojno in so lačni in žejni; začel je rasti zid strahu in nerazumevanja, celo sovraštva do prišlekov. Tudi Evropejci sami, ki gradijo ta zid, so se začeli med seboj sovražiti.

In kaj nam pravi Kristus, kako naj ravnamo? Njegovo naročilo je zelo jasno: »Tujec sem bil in ste me sprejeli!« Jezus je danes tujec, ki trka na vrata Evrope, tujec, ki ga sprejmemo ali zavrnemo. In kaj pravi papež Frančišek? Povzdiguje glas in nas vabi k ve...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh