Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetoletno romanje na Poljsko

Objava: 23. 04. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.04.2016 / 11:41

Svetoletno romanje na Poljsko

Na župnijskem pastoralnem svetu smo že v začetku leta načrtovali svetoletno romanje, ki naj bi poudarilo sveto leto usmiljenja.


Na župnijskem pastoralnem svetu smo že v začetku leta načrtovali svetoletno romanje, ki naj bi kar najbolj poudarilo sveto leto usmiljenja. Zato smo se strinjali, da bi to bila Poljska, nit romanja pa kraji usmiljenega Jezusa s Favstino Kowalsko in papežem sv. Janezom Pavlom II. K sodelovanju smo povabili župnije Ožbalt ob Dravi, Kaplo na Kozjaku in Remšnik, seveda pa smo bili veseli tudi drugih župljanov, da smo napolnili avtobus.

Od besed in načrtovanja smo prešli k dejanjem in tako v četrtek, 7. aprila, ob štirih zjutraj odrinili na pot ter preko Maribora, urejene Avstrije in zelene Češke prispeli v največje romarsko središče na Poljskem, Čenstohovo k Črni Mariji na Jasni gori. Drugi dan smo obiskali najbolj neusmiljeni kraj Auschwitz in se za pomiritev ustavili pri grobu Favstine Kowalske, ki jo je papež Janez Pavel II. razglasil za svetnico. 9. aprila smo si ogledali rudnik soli Wieliczka, preostanek dneva pa Krakov. Zadnji d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh