Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

30-letnica vipavske Vere in luči

Objava: 16. 07. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2016 / 10:56

30-letnica vipavske Vere in luči

V soboto, 18. junija, so sončno toplino med nas prinesle lučke iz različnih skupin VIL (kraške, pivške, črnovrške in goriške), ki so v Vrhpolje.


    V soboto, 18. junija, so sončno toplino med nas prinesle lučke iz različnih skupin VIL (kraške, pivške, črnovrške in goriške), ki so v Vrhpolje prišle praznovat jubilej Vere in luči na Vipavskem.

    Da je lučkarsko gibanje leta 1986 v Vipavi pognalo korenine, je zaslužna Marjana Bizjak, ki se je obletnice udeležila in nam čestitala z besedami, da so lučke osebe s posebnimi privilegiji, in ne potrebami, saj nas bogatijo, nam prinašajo veselje in dajejo moč, predvsem pa so odsev najčistejše božje ljubezni. Praznično mašo v župnijski cerkvi sv. Primoža in Felicijana je daroval Janez Kržišnik ob somaševanju Janeza Kavčiča in Zdenka Štruklja. Zahvalili smo se za vse, kar smo v teh 30 letih doživeli, manjkalo pa ni niti voščil prijateljev iz drugih skupin, posebno smo bili veseli čestitk koordinatorke province Kristine Anželj. Slavje smo nadaljevali s piknikom, druženjem, pesmijo in obujanjem spominov na pretekla leta, sklenili pa z r...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh