Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje novomašnikov letnika 1975

Objava: 16. 07. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2016 / 10:54

Srečanje novomašnikov letnika 1975

V župniji Predoslje pri Kranju, kjer je 3. julija zadonela pesem »Novomašnik, bod' pozdravljen«, smo v sredo, 15. junija, obhajali 41. obletnico.


    V župniji Predoslje pri Kranju, kjer je 3. julija zadonela pesem »Novomašnik, bod' pozdravljen«, smo v sredo, 15. junija, obhajali 41. obletnico mašniškega posvečenja in 40. obletnico zaključka študija na teološki fakulteti.

    Generacija 1975 je ena najbolj številčnih: bilo nas je 60 novomašnikov in kot bratje se vsako leto srečujemo na letniškem srečanju, da se Bogu zahvalimo za dar mašništva in se priporočamo za milosti na nadaljnji poti. Srečanje nam daje možnost, da si izmenjamo izkušnje in znanje, saj delujemo po celi Sloveniji in tudi na avstrijskem Koroškem, v Italiji, na Poljskem in misijonu na Madagaskarju. Znanja pri oznanjevanju evangelija in vodenju svojih »ovčic« ni nikdar dovolj. Vsakoletno srečanje je vsakič v drugem kraju: lani smo bili v Dobrli vasi na avstrijskem Koroškem pri Janezu Tratarju, kjer smo spoznavali življenje in delo duhovnika na dvojezičnem področju. Letos nas je sprejel župnik Janez Jenko, za na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh