Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izlet na avstrijsko Koroško

Objava: 26. 11. 2016 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2016 / 10:35

Izlet na avstrijsko Koroško

Ob sklepu 30. leta delovanja se je mešani cerkveni pevski zbor župnije Cerknica odpravil na izlet na avstrijsko Koroško.


Ob sklepu jubilejnega, 30. leta delovanja se je mešani cerkveni pevski zbor župnije Cerknica v soboto, 5. novembra, odpravil na izlet na avstrijsko Koroško. Po maši, ki jo je daroval župnik Jožef Krnc, smo čez Ljubelj krenili na Koroško. Naš vodnik je bil dr. Borut J. Sommeregger, dober poznavalec zgodovine in krajev ob poti.

Zgodovina Koroške se začne na Gosposvetskem polju, ob vojvodskem prestolu, kjer so okoliški kmetje v slovenskem jeziku ustoličevali svoje karantanske kneze. Na bližnjem griču stoji najstarejša slovenska romarska cerkev Gospe Svete, v kateri je grob sv. Modesta. Osrednji del našega obiska je bil dom Sodalitas v Tinjah, kjer smo si pod vodstvom Jožeta Kopeiniga ogledali Rupnikov mozaik, v bližnjem Kamnu pa še Koroški križev pot. Iz Podjune smo se odpeljali v Rož, v Goršetovo galerijo v Svečah, nato pa v Bilčovs, v slovensko gostilno Ogris. Pot nazaj je minila ob petju.
Jana Sommeregger P...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh