Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

60 let poročena

Objava: 13. 02. 2016 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.02.2016 / 14:27

60 let poročena

Minilo je 60 let, od kar sta se v župnijski cerkvi sv. Katarine poročila Franc in Rozalija Lukač iz vasi Pinc pri Lendavi.


Minilo je 60 let, od kar sta se v župnijski cerkvi sv. Katarine poročila Franc in Rozalija Lukač iz dvojezične vasi Pinc pri Lendavi. Maša v zahvalo je bila v domači kapeli v Pincah v soboto, 23. januarja, daroval jo je Jožef Bernard in jima čestital. V dolgih letih sta doživela veliko dobrega in hudega, vendar ju je vedno povezovala ljubezen, spoštovanje, sloga in mir, da sta učakala biserno poroko.

Franc (roj. leta 1936) je bil zaposlen v Nafti Lendava. Že kot otok je vstopil v gasilske vrste v domačem društvu Pince, kjer je bil poveljnik, sedaj pa je gasilski veteran. Poleg tega je bil tudi športnik, nogometaš pri klubu Pince. Kot vinogradnik je pred leti sodeloval na ocenjevanjih vin doma in na Madžarskem. Rozalija (roj. leta 1938) je vse življenje delala doma na kmetiji in skrbela za družino. Skupaj sta obdelovala polja in vinograd. Znana je po tem, da je dobra kuharica, še danes rada peče madžarsko kulinarično specialiteto...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh