Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postne jedi z lečo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 20. 02. 2016 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2016 / 13:14
Postne jedi z lečo

Postne jedi z lečo

Z lečo nisem ravno prijateljica. A po svetu jo veliko pojedo. Zadnjič sem se domislila, da je morda le ne znam pravilno začiniti.


Z lečo nisem ravno prijateljica. A po svetu jo veliko pojedo. Zadnjič sem se domislila, da je morda le ne znam pravilno začiniti. Kupimo lahko rdečo, rjavo, zeleno in črno lečo. Vse leče (le olupljena ne sme biti) lahko kalimo in po dveh do treh dneh pojemo kar surove. To pomeni, da lečo namočimo za par ur, vodo odlijemo, speremo in položimo v skodelico ali krožnik. Pokrijemo jo tako, da pride do semen nekaj zraka. Dvakrat dnevno speremo in po dveh dneh se pokažejo kalčki. Takrat lečo pojemo, lahko surovo ali samo prevreto. Taka ima oreškast okus in je odlična za solato, seveda tudi za druge jedi. Kaljenje izboljša prebavljivost vseh stročnic, zato naj ga uporabljajo vsi, ki imajo težave s prebavo. Leča je edina stročnica, ki jo nakaljeno lahko uživamo surovo.

Lečo kupimo, le redki jo pridelajo doma, saj ni ravno donosna vrtnina in še poletje mora biti toplo, da...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh