Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

104. rojstni dan Frančiške Kuran

Objava: 18. 03. 2017 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.03.2017 / 14:09

104. rojstni dan Frančiške Kuran

V župniji Murska Sobota je najstarejša župljanka Frančiška Kuran, ki jesen življenja preživlja v Domu starejših Rakičan.


V župniji Murska Sobota je najstarejša župljanka Frančiška Kuran, ki jesen življenja preživlja v Domu starejših Rakičan. Praznovanje ob njenem 104. rojstnem dnevu je bilo v torek, 7. marca, skupaj z zaposlenimi v domu in sorodniki. Vsi skupaj so ji zapeli Vse najboljše v slovenskem in angleškem jeziku, kajti Frančiška je svoja najlepša leta preživela v Ameriki, sicer pa je rojena v Rakičanu. Čestital ji je tudi direktor doma Zoran Hoblaj in ji podaril šopek cvetja. Ob koncu praznovanja so vsi skupaj s slavljenko nazdravili in se posladkali s torto.

Življenjska pot 104-letne Frančiške Kuran je bila zelo pestra, že kot 18-letno dekle je odšla za kruhom, kajti takrat je bilo življenje v Sloveniji zelo slabo, veliko je bilo revščine. Z možem Johanom sta se poročila v Ameriki in tam živela dolgih 45 let, Frančiška je delala kot šivilja. Kljub letom še ni pozabila angleškega jezika, zato si tudi večkrat zapoje pesmi v angleščini. Ko je...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh