Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstava o življenjski poti Lojzeta Slaka

Za vas piše:
Alen Salihovič
Objava: 18. 03. 2017 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.03.2017 / 11:21

Predstava o življenjski poti Lojzeta Slaka

V Ljudskem domu Šentvid nad Ljubljano so v februarju pripravili premiero gledališko-glasbene predstave En godec nam gode.
V Ljudskem domu Šentvid nad Ljubljano so v februarju pripravili premiero gledališko-glasbene predstave o življenju in delu Lojzeta Slaka z naslovom En godec nam gode. Tej je poleg predpremiere sledilo še osem ponovitev. Zadnji dve predstavi sta bili minulo soboto, ogledali pa so si jo tudi ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran, vikar novomeške škofije Božidar Metelko, župnik Sebastjan Likar in župnik župnije Šentvid nad Ljubljano, ki je predstavo tudi podpirala, Ivan Jagodic. Več kot 50 igralcev in snovalcev predstave se namerava javnosti zopet predstaviti septembra.

Besedilo za predstavo, ki je nastala po istoimenski knjigi Ivana Sivca, je napisal Roman Končar, režiral pa Brane Kopač, tudi predsednik društva Blaž Potočnikova čitalnica, v sklopu katerega deluje Teater Šentviški, ki je predstavo postavil na ogled. Kopač je izrazil veselje nad prvo serijo predstav in se v imenu društva zahvalil vsem igralcem, sodelavcem,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh