Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

126-letnica rojstva Ivana Jeriča

Objava: 08. 07. 2017 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2017 / 09:53

126-letnica rojstva Ivana Jeriča

Pred 126 leti se je v Dokležovju rodil narodni buditelj, duhovnik, kanonik, Maistrov borec in generalni vikar za Prekmurje dekan Ivan Jerič.


Pred 126 leti se je v Dokležovju rodil narodni buditelj, duhovnik, kanonik, Maistrov borec in generalni vikar za Prekmurje dekan Ivan Jerič, ki je za Prekmurje naredil veliko in pustil pomemben pečat na področju vere in slovenskega jezika. Pred leti so mu v središču vasi ob cerkvi sv. Štefana postavili spomenik. Konec tedna, 3. in 4. junija, so bili v Dokležovju Jeričevi dnevi, ki so jih v sodelovanju pripravili občina Beltinci, krajevna skupnost in Društvo prijateljev mladine.

V soboto, 3. junija, je bila v župnijski cerkvi sv. Štefana maša za domovino, pri kateri so se spomnili na rojaka duhovnika. Daroval jo je upokojeni duhovnik Stanko Milošič. Po maši so se vsi skupaj zbrali ob spomeniku Ivana Jeriča, kjer sta venec položila beltinski župan Milan Kerman in predsednica krajevne skupnosti Lidija Ropoša. Jeričevi dnevi so se nadaljevali s kulturnim programom v dvorani vaškega doma v Dokležovju. V nedeljo, 4. junija, je bil v ce...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh