Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ustanovitev posebne projektne skupine

Objava: 08. 07. 2017 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2017 / 12:25

Ustanovitev posebne projektne skupine

Ustanova Petra Pavla Glavarja (UPPG) je ustanovila posebno projektno skupino, ki bo Petra Pavla Glavarja predstavljala domači in širši slovenski javnosti.

Ustanova Petra Pavla Glavarja (UPPG) je ustanovila posebno projektno skupino, ki bo največjega komendskega rojaka – duhovnika, pastoralista, dobrotnika, strokovnega pisatelja in čebelarja Petra Pavla Glavarja predstavljala domači in širši slovenski javnosti. V septembru bo pripravila izlet po Glavarjevih slovenskih poteh, v času oratorija odkrivanje Glavarjevega skritega zaklada, spletno stran o Glavarju ter še veliko drugega.



Kot prvo je projektna skupina 16. junija pripravila predavanje o Petru Pavlu Glavarju v nekdanjem Glavarjevem špitalu, zatem je bil voden ogled bližnje Glavarjeve knjižnice. Glavarjevo življenje, delo in pomen za Komendo in Slovenijo je v izčrpnem predavanju predstavil domačin teolog Jožef Pavlič, član omenjene projektne skupine. Pred tem je spregovoril o njegovem očetu baronu Petru Jakobu de Testaferrati z Malte, graditelju sedanje župnijske cerkve sv. Petra v Komendi, sedanje župnijske cerkve sv. Nikola...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh