Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V kleti državnega sveta

Za vas piše:
Aleš Maver
Objava: 16. 12. 2017 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.12.2017 / 12:23

V kleti državnega sveta

Koalicija desnosredinskih političnih skupin je osvojila absolutno večino izvoljenih predstavnikov lokalnih interesov v državnem svetu.

Nedavno tega me je za nekaj minut razgibala novica, da je koalicija desnosredinskih političnih skupin osvojila absolutno večino izvoljenih predstavnikov lokalnih interesov v državnem svetu. Ker na vsedržavnih volitvah stranke desno od sredine že dolgo niso vknjižile kakega podobnega uspeha, sem ob tem pozabil celo, da sem pred nekaj leti zagovarjal odpravo zgornjega doma slovenskega parlamenta.

A podatek, da je Slovenska ljudska stranka, ki bo na državnozborskih volitvah po vsem videzu potila krvavi pot za vstop v spodnji dom, postala druga najmočnejša skupina v zgornjem, mi je dal misliti. Spomnil sem se, da so po postkomunistu Ivanu Kristanu in pred Mitjo Bervarjem organ vodili člani omenjene stranke. Pomislil sem tudi na nekaj vetov, ki jih je državni svet v preteklosti sprejel, pa si jih nisem znal prav razložiti.

V »klet« tega organa je očitno vgrajena nekakšna tipično slovenska konservativna večina, ki jo verjetno omogoča poudarjena teža elektorjev iz podeže...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh