Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poskrbimo, da bo hrana iz domače kuhinje varna

Objava: 05. 01. 2019 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2019 / 08:00

Poskrbimo, da bo hrana iz domače kuhinje varna

Ali ste kdaj pomislili, da lahko tudi način priprave jedi v domači kuhinji predstavlja tveganje za zdravje oziroma vir okužbe?

Ali ste kdaj pomislili, da lahko tudi način priprave jedi v domači kuhinji predstavlja tveganje za zdravje oziroma vir okužbe? Najpogostejši povzročitelji okužb s hrano so campylobacter, salmonella, echerichia coli, shigella, staphylococcus aureus … In kdo je najbolj ogrožen? Starostniki, majhni otroci in kronični bolniki.

Gospodinje imamo pomembno vlogo pri zagotavljanju varnosti hrane. Zato moramo skrbeti za čistočo v kuhinji ter zagotoviti izvajanje osnovnih higienskih načel. Vedeti moramo, da so bakterije prisotne v naših kuhinjah. Najdemo jih na krpi za brisanje posode, gobici za pomivanje, pomivalnem koritu, vodovodni pipi, vratih hladilnika, kuhinjskih deskah, delovnih površinah, posodi za odpadke, na tleh … Tako so na primer na gobici za pomivanje najpogosteje: campylobacter, salmonella, echerichia coli, staphylococcus aureus in listeria monocytogenes. Kuhinjske krpe in gobice za pomivanje vzdržujemo čiste, suhe in jih redno menjamo. Vse delovne površine v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh