Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lepo pobožično pesemsko darilo

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 19. 01. 2019 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.01.2019 / 14:12

Lepo pobožično pesemsko darilo

Domžalski komorni zbor in Mešani pevski zbor Cantemus iz Kamnika sta v komendski cerkvi razveselila z zelo lepim petjem.


Domžalski komorni zbor in Mešani pevski zbor Cantemus iz Kamnika, ki praznuje 40-letnico bogate glasbene dejavnosti, sta obiskovalce maš v ljubljanski stolnici v nedeljo, 6. januarja, in v komendski župnijski cerkvi sv. Petra v nedeljo, 13. januarja, razveselila z zelo lepim petjem, po mašah pa s koncertom izbranih božičnih pesmi. Zapeli so 13 pesmi skladateljev Avgusta Cererja, Cirila Vremšaka in Ubalda Vrabca ter priredbe Ubalda Vrabca, Egija Gašperšiča in Damijana Močnika, na koncu pa še Sveto noč. Številne obiskovalce v Komendi so razveselili tudi s kolednico iz Kamnika in tremi ljudskimi božičnimi pesmimi iz istega mesta.

Zboroma sta dirigirala zborovodji Gregor Klančič in Aleš Sedušak, na orgle je pevce spremljal Aleš Sedušak. V koncert je uvedla in ga s povezovalno besedo sklenila Jana Lamberšek Starbek. Poslušalce je povabila, naj ob praznikih ne pozabijo obdarovati svojih bližnjih z veseljem, dobroto, nasmehom, toplo in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh