Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Communio 3 /2019

Za vas piše:
Janez Ferkolj
Objava: 12. 10. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2019 / 06:02

Communio 3 /2019

Papež Frančišek bo med zasedanjem izredne škofovske sinode o Amazoniji v nedeljo, 13. oktobra 2019, na fatimski dan za svetnika razglasil Janeza Henrika Newmana.

Papež Frančišek bo med zasedanjem izredne škofovske sinode o Amazoniji v nedeljo, 13. oktobra 2019, na fatimski dan za svetnika razglasil Janeza Henrika Newmana. Revija Communio prinaša dve besedili o novem svetniku. Papež Benedikt XVI. je 19. septembra 2010 med obiskom Velike Britanije kardinala Johna Henryja Newmana razglasil za blaženega. Ob tej priložnosti je izšla bogato ilustrirana knjiga izpod peresa s. Kathleen Dietz in s. Mary-Birgit Dechant iz Duhovne družine Delo. Besedilo je prevedel dr. Bogdan Dolenc in hkrati napisal tudi pregleden članek Newman, ponos Britanije in kardinal katoliške Cerkve – svetnik. Newman je »človek plemenite učenosti, globoke človeške modrosti in prisrčne ljubezni do Gospoda« (Benedikt XVI.).

Škof Jožef Smej je napisal članek »Starost in čas«. Jezuit Jacques Servais je opisal težka leta, ki jih je preživljal veliki teolog Henri de Lubac. Na kratko je predstavljena zanimiva knjiga, ki je izšla ob 90. rojstnem dnevu škofa jezuita Petra Henri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh