Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

30 let vokalne skupine Cantate Domino

Za vas piše:
Slavka Janša
Objava: 30. 11. 2019 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2019 / 10:28

30 let vokalne skupine Cantate Domino

Vokalno skupino Cantate Domino (Pojte Gospodu) iz Kočevja je oktobra 1989 osnovalo sedem pevk in pevcev kočevskega župnijskega zbora.

Vokalno skupino Cantate Domino (Pojte Gospodu) iz Kočevja je oktobra 1989 osnovalo sedem pevk in pevcev kočevskega župnijskega zbora. Od ustanovitve jo vodi Franc Štefanič, sicer kirurg travmatolog. Njen repertoar obsega več kot 400 pesmi različnih zvrsti. Med drugim ohranja stare ljudske pesmi kočevskih Nemcev, s katerimi je glasbeno opremila tri dokumentarne filme o Kočevarjih: Pozabljeni otok scenaristke s. Romane Kocjančič, The Gotscheer story, ki jo je posnela salzburška televizija in Zgodba o Kočevarjih. Izdala je štiri zgoščenke: Življenje je pesem, Pain Roashnprünn – Pri Rožnem studencu, Cantate Domino – Pojte Gospodu, ob 30-letnici pa še zgoščenko Karpatski zvoki – pesmi slovanskih narodov.

Skupina je vsa leta ostala povezana s Cerkvijo. Prepevala je na številnih mašah doma in v tujini, izvajala koncerte s sakralno tematiko, po 50 letih oživila koledovanje po domovih, dvakrat odmevno izvedla kantato Slovenski božič v Željnskih jamah pri Kočevju.

Na mednaro...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh