Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sedanji šolski trenutek

Objava: 16. 05. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.05.2020 / 08:29

Sedanji šolski trenutek

Način dela šolnikov se je v teh sedmih tednih močno spremenil, prav tako se je spreminjal tudi koncept pouka na daljavo.

SAMO REPOLUSK

Način dela šolnikov se je v teh sedmih tednih močno spremenil, prav tako se je spreminjal tudi koncept pouka na daljavo. Vsi se učimo in iz lahkotne zaverovanosti v dvotedensko odsotnost smo pristali na trdnih tleh realne možnosti večmesečnega ali celo enoletnega kombiniranega pouka šola-dom. Najprej moram reči, da je večina slovenskih šol v teh tednih naredila takšno silovito pre­obrazbo v sprejemanju novih paradigem, ki je verjetno v »mirnih časih« na različnih prostovoljnih izobraževanjih ne bi naredili v več letih. Da tak sistem – ob primerjavi učinkovitosti delovanja nekaterih drugih sistemov v naši državi – solidno deluje, je znamenje prilagodljivosti in tudi kreativnosti mnogih učiteljev ter vodstev šol.

Kljub temu pa takšno stanje ni razlog za zadovoljstvo. Če kdaj, potem se je v teh časih pokazalo, kako odločilen dejavnik v izobraževanju so odnosi in skupnost. Po eni strani so še zadnji »uporniki« proti uporabi elektronskih tehnologij pri pou...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh