Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odmevi

Objava: 01. 08. 2020 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2020 / 09:53

Odmevi

Narte (Lenart) Velikonja se je rodil 8. junija 1891 v Dolu pri Otlici na Primorskem. Po osnovni šoli je opravil gimnazijo v Gorici.
Resnična pot naprej

Resnično živimo v zanimivem obdobju, morda na nek način celo v prelomnem. Pandemija koronavirusa nam je življenje obrnila na glavo, prav tako se je v Trstu, ob 100-letnici požiga slovenskega Narodnega doma, zgodila simbolna vrnitev le-tega slovenski manjšini. Vsekakor prelomni dogodki, ki ostro zarezujejo v našo realnost. Kako se bodo stvari odvijale v prihodnje – ne vemo.

Prvi val okužb koronavirusa je Slovenija prestala z odliko. A novih primerov je iz dneva v dan več in morebiti se nam obeta nov val in ponovna zaostritev preventivno-varnostnih ukrepov. Prav tako ne vemo, kako se bodo stvari s spravnim dogodkom v Trstu odvijale v prihodnje. Mnenja mnogih so deljena, strahovi precejšnji, morda celo upravičeni: bo Slovenija izigrana, se bo zgodila revizija polpretekle zgodovine in bomo Slovenci označeni kot genociden narod, Italijani pa kot žrtve? Bodo optanti zahtevali vrnitev premoženja, se bo morebiti ponovno trgovalo z ubogo slovensko ze...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh