Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

500-letnica Marijine podobe v Strunjanu

Za vas piše:
M P
Objava: 22. 08. 2020 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2020 / 08:00
500-letnica Marijine podobe v Strunjanu

500-letnica Marijine podobe v Strunjanu

V Strunjanu so na predvečer praznika Marijinega vnebovzetja počastili oltarno sliko Marijinega prikazanja, ki letos praznuje 500-letnico.


V Strunjanu so na predvečer praznika Marijinega vnebovzetja počastili oltarno sliko Marijinega prikazanja, ki letos praznuje 500-letnico. Nastala je osem let po tem, ko se je Božja Mati prikazala dvema čuvajema vinogradov. Mašo je v navzočnosti strunjanskega župnika Bojana Ravbarja in drugih duhovnikov daroval koprski škof Jurij Bizjak.

Pred mašo so pripravili akademijo, ki je izzvenela kot priprošnja Mariji, po maši pa je sledila procesija do strunjanskega križa, med katero so skupaj s škofom Bizjakom prosili za blagoslov ribičev, pomorščakov in morja. Po besedah župnika Ravbarja se bo letošnja procesija v zgodovino zapisala na poseben način, saj je pri njej zaradi ukrepov proti epidemiji ob koprskem škofu sodelovalo le ožje spremstvo.

Strunjansko podobo Matere Božje, ki še danes krasi glavni oltar, je leta 1520 na les ustvaril slikar Francesco Valerio...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh