Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Strah in Bog

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 19. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.09.2020 / 13:47

Strah in Bog

Novi koronavirus je tako temeljito spremenil naše življenje, da je že pol leta med glavnimi novicami dneva in najbrž tudi ena od glavnih tem pogovorov med nami.

Novi koronavirus je tako temeljito spremenil naše življenje, da je že pol leta med glavnimi novicami dneva in najbrž tudi ena od glavnih tem pogovorov med nami. Psihologi proučujejo njegov vpliv na tesnobo in depresijo, družboslovci spremenjen odnos do nacionalnih držav in prepustnosti mej, teologi se sprašujejo, kakšen je Božji odgovor na duhovna vprašanja v tem negotovem času. Nekateri ljudje pa v virus sploh ne verjamejo. Včasih pomislim, da je tem še najlaže, a gotovo tudi njih sedanjost bega.

Mene vznemirja nenadzorovani strah pred okužbo, ki ga spodbujajo mediji. Je že prav, da se vedemo razmeram primerno, vendar pozabljamo, da koronavirus ni edina huda stvar, ki se nam lahko zgodi, in pozabljamo, da je na naši strani Bog. In to vsemogočni Bog, Stvarnik vsega, kar obstaja, Bog, ki je premagal smrt. Bog, ki je Jakobu dejal: »Glej, jaz bom s teboj in varoval te bom, kjer koli boš hodil, in pripeljal te bom nazaj v to deželo. Zares te ne bom zapustil, dokler ne storim, k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh